Слязох сутринта за вафла от кварталното магазинче и отпред срещнах съсед от третия етаж. Заговорихме се за предстоящите студени дни, за сутрешното почистване на автомобилите от сняг и той ми разказа интересна история. Преди година със съпругата си, установили непреодолима несъвместимост в своите характери и се развели. Разделили поравно имуществото и всеки заживял своя нов живот. При делата, обаче, семейният им автомобил останал при него и това силно вбесило бившата му тъща, която навремето дала своята лепта да бъде закупен. Колата станала причина за нескончаеми крамоли и жената, не пропускала удобен случай да напомни за несправедливостта. За капак, веднага след развода машината започнала да се разваля и буквално през няколко дни посещавала кварталния сервиз.

Веднъж като я почиствал, съседът открил под седалката няколко птичи пера увити в кълбо от разноцветни вълнени конци. Човекът се зачудил на странната находка и понечил да я изхвърли, но бдителна съседка забелязала и се намесила решително. Според нея, кълбото било черна магия и изисквало спешни контрамерки. Нашият човек лесно навързал събитията и се досетил кой е злодеят. Без да губи време грабнал кълбото с перушината и изтичал до посочения от пенсионерката опитен езотерик. Експертът анализирал артефакта и видимо притеснен, съобщил лошата вест. Съседът имал направена изключително опасна, древна арабска магия, която буквално съсипвала превозното средство. Нещо по-лошо, нейното действие се простирало и над следващите автомобили, които евентуално би закупил в бъдеще. За да се изчисти черната магия, бил необходим сложен шамански ритуал и изработване на защита. Съседът броил значителна сума, а магът обещал като бонус да направи магия на фурната на тъщата.

Минали се няколко дни и колата сякаш заживяла нов живот. Започнала да пали без абсолютно никакъв проблем и онова дразнещо тихо стържене при завоите дори заглъхнало.

Аз попитах, дали тъщата на събеседникът ми е имала проблеми с фурната, а той се разсмя гръмко. Синът му го помолил да погледне в колата, дали не е изпаднал елемент от проект, който подготвял за училище – пера и вълнени конци. Посмяхме се, изядох си вафлата и си тръгнах през снега към къщи.