R’n’B и соул музиката у нас може и да не са сред предпочитанията на масовата публика, но определено си имат доста вярна аудитория. Затова появата на младия и доста интересен изпълнител Диньо Господинов, който има амбициите да предлага свой интересен и метафоричен поглед за нещата, му гарантира успех. С излизането на първата му песен „Искам твоята“, в която си партнира с джаз певицата Марина Драгомирецкая, той определено разбуни духовете в бурната ни напоследък музикална действителност.

„Имаше доста противоречиви мнения относно този текст и аз бях наясно от самото начало, че ще предизвика емоции. Не съм го направил случайно, просто нямаше как да е друг на тази емоция, която исках да пресъздам. Става дума за любов – дори и за любов за една вечер, но тя е абсолютно истинска. Конкретна муза имаше, но може би не една“, разказа новата надежда на родната сцена пред камерата на BLife.

Всъщност Диньо не е съвсем новобранец в света на звуците. С музика се занимава от доста време и признава, че вече има голям запас, който сега ескалира и трябва да види бял свят. В актива си има около 20 написани песни и дори е започната реализацията на 5 от тях. Разказва, че не е имал идеята целенасочено да ни се представи именно с парчето „Искам твоята“, в което пресъздава лицето на истинската страст, само че без да си позволява да използва нито една нецензурна дума.

„Тази песен сама си реши да се появи. Не съм търсил нито момент, нито съм опитвал да скандализирам. Просто това беше песента, която избуя“, добавя още Диньо.

С партнорката му Марина, която впрочем е сестра на атрактивния и неостаряващ водещ Део, се запознали в едно студио, където тя сега е преподавател. Приятелството им продължава от няколко години и със сигурност от него могат да се получат много интересни неща, защото тя придава особен вкус на нещата, които прави.

„Ходили сме на музикални фестивали заедно – интересна тръпка и преживяване. Аз доста разчитам на нея. Съвсем случайно се получи – просто бях в определен момент на определено място, направихме нещо, харесаха го, пуснахме го и станахме финалисти. За нищо не съм си давал кой знае колко зор, получават ми се нещата с лекота“, признава певецът пред BLife.

В момента с  Марина работят по друг съвместен проект, който звучи много различно и лично. Песента е доста интимна и изпълнена с метафори.

„Съвсем скоро можете да очаквате клип и нова песен. В движение са няколко неща и не мога да кажа кое точно ще излезе първо“, добавя още Диньо.

Слеващата песен обаче щяла да е по-танцувална и по-клубна. Гарантира, че тепърва ще чуваме интересни неща от него. Следващото му предложение вече ще бъде с клип – има събран екип от страхотни професионалисти, хора, които си разбират от работата и ще е едно визуално удоволствие за зрителите, надява се.

„Целта ми е да се чувствам добре“, казва в крайна сметка новата музикална амбиция.

ЛИНК към статията